سبد خرید شما خالی است.
کاربرد کوپلینگ : کوپلینگ (coupling) وسیله ای است که برای اتصال دو شفت به منظور انتقال قدرت
کاربرد کوپلینگ ، به طور معمول کوپلینگ ها در حین عملکرد به شفت ها اجازه ی جدا شدن نمی دهند گرچه کوپلینگ های محدود کننده ی گشتاور می توانند زمانی که میزان گشتاور از حدی بالاتر برود دچار لغزش و یا جدایی شوند.
کوپلینگ ها وظیفه دارند قدرت، گشتاور و سرعت یک محور یا شفت را (یعنی از محور محرک) به شفت یا محور دیگر (محور متحرک) منتقل کنند.
هدف اولیه ی کوپلینگ ها این است که دو قطعه ی دوار را به هم متصل کنند و در عین حال که اجازه انحرافاتی را به آنها می دهند. با انتخاب، نصب و نگهداری دقیق کوپلینگ ها می توان صرفه جویی زیادی در هزینه نگهداری و زمان خروج از کارکرد به عمل آورد.
تولید دستگاهی که تنها یک شفت داشته باشد دشوار است و به همین از کوپلینگ برای اتصال شفتها و انتقال قدرت استفاده میشود چراکه بدون استفاده از این وسیله، هزینههایی زیادی باید صرف دقت طراحی و تولید شود. همچنین در صورت خرابی دستگاه، کل شفت باید تعویض شود که همین امر نیز، تعمیر و نگهداری آنها را دشوار میسازد.
زمان زیادی صرف اتصال دقیق شفت قدرت به محور چرخنده میشود. اگر محور این شفتها در یک راستا قرار نداشته باشند، در هر بار چرخش موتور، نیرویی اضافی به اجزای اطراف موتور و دستگاه وارد میشود که ایجاد ارتعاش و صدا را به همراه دارد. علاوه بر این، تولید این نوع از دستگاهها نیز به دلیل ابعاد مختلف، دشوار خواهد بود.
به هنگام گردش موتور، ضربهها و ارتعاشاتی به اجزای مختلف دستگاه وارد میشود. به طور مثال، اگر ارتعاشات موتور در بخش محرک به یک «پیچ ساچمهای» (Ball Screw) وارد شود، سبب انحراف دستگاه از موقعیت اصلی خود و در نتیجه، کاهش عملکرد آن میشود. همچنین، در صورتیکه دستگاهی بدون کوپلینگ، ارتعاش یا ضربهای از بیرون دریافت کند، این ضربه ممکن است به طور مستقیم به موتور وارد و سبب خرابی آن شود.
به هنگام استفاده از موتور، حرارت زیادی تولید میشود. زمانی که این حرارت به بخش متحرک دستگاه مانند پیچ ساچمهای وارد شود، در اثر حرارت، منبسط میشود و طول آن تغییر میکند. در اثر این اتفاق، محل دقیق اجزای دستگاه دچار تغییر خواهد شد و بر عملکرد کلی دستگاه، تاثیرگذار خواهد بود.
کوپلینگ HRC شامل 2 نیمه چدن است که با استفاده از هر دو بوش مخروطی نصب شده روی توپی (H Flange) یا روکش (F Flange) به شافت ها متصل می شوند. بین این دو نیمه یک “عنکبوت” لاستیکی قرار دارد که به عنوان کمک فنر عمل می کند. کار این قطعه لاستیکی، جذب لرزش ها و ارتعاشات ناشی از فعالیت ماشین های صنعتی می باشد. اتصالات HRC امکان انحراف موازی محدود (0.5 میلی متر) و عدم انطباق محوری (1.5 میلی متر) را فراهم می کند. می توان در شافت هایی با بوش مخروطی تا سوراخ 90 میلی متر یا شافت تا 130 میلی متر را در صورت انحراف از کلید استفاده کرد.
کوپلینگ UCC از یک جزء پلاستیکی و یک جزء چدنی بسیار مقاوم تشکیل شده است که حالت نر و مادگی دارد. جزء چدنی حالتی دندانه دار داشته و درون جزء پلاستیکی قرار می گیرد. با این کار عمل انتقال نیرو به گیربکس به بهترین شکل ممکن صورت می گیرد و از اتلاف انرژی جلوگیری خواهد شد. این محصول همچنین با نام های کوپلینگ دنده خورشیدی یا کوپلینگ هزار خاری هم شناخته می شود.کاربرد کوپلینگ ucc را از داخل محصولات میتوانید بیابید.
کوپلینگ KB نوعی از کوپلینگ است که در آن دندانه های یک طرف از کوپلینگ در سوراخ های موجود در سمت دیگر قرار میگیرد و می تواند نیروی گشتاور زیادی را برای کاربر فراهم کنید. این نوع از کوپلینگ بسیار کاربردی بوده و در صنایع مختلف به کار گرفته می شود.
کوپلینگ روتکس یک کوپل انعطاف پذیری پیچشی است که برای انتقال گشتاور مثبت طراحی شده است. این کوپلینگ از دو قطعه فلزی که یک قطعه رابط الاستیکی پلی اورتان در بین آن ها قرار گرفته است تشکیل شده است. رابط الاستیکی پلی اورتان به شکل ستاره بوده و پره های آن می تواند انرژی و لرزش های وارده را کاهش دهد. کوپلینگ روتکس همزمان با انتقال گشتاور، لزرشهای پیچشی را کاهش داده و ضربههای وارده را جذب می کند. به همین دلیل در صنعت بسیار محبوب بوده و کاربردهای زیادی دارند.
انواع دسته بندی کوپلینگ:
کوپلینگ ها به دو دسته کلی کوپلینگ صلب و کوپلینگ انعطاف پذیر تقسیم می شوند.
انواع کوپلینگ صلب
برخی دیگر از انوع کوپلینگ ها هم به شرح زیر است: